Wrzesień 19, 2016

skierowanego do dzieci młodzieży

z gminy Skawina zatytułowanego

„Wakacje w ruchu”

Projekt był współfinansowany ze środków finansowych Gminy Skawina.

W ramach projektu „Wakacje w ruchu” nasi trenerzy zaprosili młodych uczestników na cykl wycieczek, w czasie których mogli poznać okolice miasta, w którym mieszkają.

Korzystając z pięknej, letniej pogody w czasie trzech dni udało nam się zrobić na prawdę dużo! Wybraliśmy się na wycieczkę do Tyńca (14 km!),zwiedziliśmy uzdrowisko Kraków Swoszowice i krakowskie ZOO.

Mimo młodego wieku niektórych z nas, przeszliśmy długą trasę spacerową Skawina – Tyniec, zwiedziliśmy klasztor i czerpaliśmy pełnymi garściami ze słońca i przyrody z którą obcowaliśmy.

Zwiedziliśmy Uzdrowisko Kraków – Swoszowice, gdzie mogliśmy sprawdzić jak działają hydromasaże, jak pachną siarczki, i co to znaczy kąpiel borowinowa. Bardzo serdecznie dziękujemy pracownikom uzdrowiska niezwykle miłe przyjęcie, oprowadzanie i udostępnienie basenu z opieką ratownika!

Największą atrakcją była jednak wizyta w krakowskim ZOO! Przywitał nas sam dyrektor pan dr Józef Skotnicki, który w kilku słowach opowiedział o tym miejscu i polecił najciekawsze punkty zwiedzania. Dziękujemy za tak niezwykłą gościnę! W ZOO spędziliśmy cały dzień, zabawy było co nie miara! Było nam na prawdę żal, że program już się kończy, ale obiecaliśmy sobie kontynuację spotkań w ramach Akademii Zwyczajnych Bohaterów.

Uczestnicy naszych wypraw dali się poznać jako prawdziwi traperzy!

Projekt realizowany w okresie: lipiec – sierpień 2016

realizatorzy: Marcin Jurczenko, Rafał Aleksandrowicz

Skawina - miasto otwarte na młodzież

Bez kategorii # , , , , , , , , , ,