Wrzesień 20, 2016

Akademia Zwyczajnych Bohaterów – Skawina

Skawina miasto sercu miłe

Akademia Zwyczajnych Bohaterów to projekt, który był współfinansowany ze środków finansowych Gminy Skawina. Adresatami projektu byli uczniowie szkół podstawowych i gimnazjalnych uczących się w gminie Skawina.

W ramach projektu młodzież rozwijała sprawność fizyczną poprzez udział w grach terenowych, biegach i wycieczkach pieszych; dzięki warsztatom Treningu Umiejętności Prospołecznych podniosła poziom swoich kompetencji interpersonalnych, a świadomość oczekiwań rynku pracy została wzbogacona podczas spotkań z doradcą zawodowym.

Projekt zakończył się w grudniu 2016 roku.

Co się działo?

• Uczyliśmy się radzić sobie z wyzwaniami jakie niesie ten zwariowany świat pełen sprzeczności i wątpliwości
  • Rozmawialiśmy o tym jak i gdzie można się rozwijać dalej. Jak znaleźć pracę marzeń? Co zrobić by wybór dalszej drogi kształcenia nie był przypadkowy?
  • Poznaliśmy innych fajnych ludzi!

Trenerzy realizujący projekt w Skawinie:

Katarzyna Czaczuń – pedagog, koordynator, doradca zawodowy, podróżnik

Marcin Jurczenko – pedagog, trener, zapalony sportowiec

Rafał Aleksandrowicz – psycholog, trener, pasjonat motocykli

Więcej informacji na blogu.

Skawina - miasto otwarte na młodzież

Bez kategorii # , , , , , , , , ,