Styczeń 24, 2018

Ferie w Beskidzie Sądeckim!

Szukacie pomysłu na ferie?

Spędźcie je z nami!

Zapraszamy na dwudniową wycieczkę do Rytra!

Rytro to pięknie położona miejscowość górska w województwie małopolskim, w Beskidzie Sądeckim, pomiędzy Starym Sączem a Piwniczną Zdrój, w malowniczej dolinie Popradu (http://www.rytro.pl/).

Kiedy?

Wyjeżdżamy na początku ferii zimowych Województwa Małopolskiego w terminie 10 – 11 lutego 2018 roku.

Jak?

Ze Skawiny jedziemy pociągiem do Krakowa, skąd wyruszamy rejsowym autobusem, który zawiezie nas prosto do Rytra. Odjazd ze Skawiny wcześnie rano w sobotę (8:00). Zbiórka na dworcu kolejowym na peronie 1. Wracamy w niedzielę wieczorem, zmęczeni i szczęśliwi.

Co będzie się działo?

Planowy przyjazd do Rytra ok. godz. 12:00, wejście szlakiem do schroniska Chata Górska „Cyrla” pod Makowicą. Tam po zakwaterowaniu zapraszamy na warsztaty integracyjne, obiadokolację, turniej gier planszowych, seans filmowy. Następnego dnia, w niedzielę, 11.02 – wspólnie przygotowujemy śniadanie i po sjeście rozpoczynamy zejście szlakiem turystycznym do Barcic skąd o godz. 15:56 rejsowym autobusem rozpoczniemy podróż powrotną do domu. Planowany powrót do stacji kolejowej PKP w Skawinie o godz. 20:00)
snow-3082076_640

Gdzie nocujemy?

Jeśli góry, to tylko schronisko! Czeka na nas wspólny nocleg w rytrzańskim schronisku Chata Górska „Cyrla” pod Makowicą.  Śpimy w jednym pokoju na poddaszu.

Co trzeba zabrać?

Każdy z uczestników bierze ze sobą plecak, ciepłe i wygodnie buty, śpiwór i karimatę, czapkę i rękawiczki, przekąski i dobry humor.

Czy to bezpieczne?

Uczestnicy będą znajdować się pod opieką wykwalifikowanej kadry, czyli pana Marcina Jurczenko, pedagoga  i pani Magdaleny Wolańskiej, psychologa. Kadra od wielu lat pracuje z młodzieżą przy róznych projektach STOGu oraz innych inicjatywach.

Cena

Koszt wyjazdu to 180 zł od osoby. Cena obejmuje koszt przejazdu, noclegu, obiadu w schronisku, opieki, warsztatów, wykorzystania gier planszowych.
Wpłaty, po wcześniejszym kontakcie telefonicznym z prowadzącym panem Marcinem Jurczenko, pod nr tel 690224009, należy dokonywać na konto Stowarzyszenia STOG, ul. Wilgotna 4, 30-662 Kraków, nr rach.: 80 1750 0012 0000 0000 3067 2682.
z dopiskiem – Rytro, imię i nazwisko dziecka.
Beskid
Bez kategorii # , , , , , , , ,